D&M data- en netwerkbekabeling

Wij zijn dé oplossing voor vele problemen. Wij bieden onze diensten aan op vele vlakken in de markt. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren kunnen ons inschakelen als het gaat om de aanleg van databekabeling. U kunt denken aan de aanleg van een klein particulier netwerk tot grote netwerken. Het betreft dan de aanleg van zowel computerbekabeling als telefoniebekabeling.

Wij verhuren ons ook aan bedrijven indien deze een tijdelijk tekort aan personeel hebben.

Wat kunnen wij u bieden?

- Netwerkbekabeling incl. schakelmateriaal etc.
- Telefoniebekabeling incl. schakelmateriaal etc.
- Kabelsystemen
- Patchkasten, hubs, switches, netwerkkaarten.
- Telefooninstallaties
- Electronische beveiliging ( zowel particulier als zakelijk ) geïnstalleerd door een BORG-erkend beveiligingsinstallateur
 
Wat is een netwerk?

In computertermen is een netwerk een groep computers die al dan niet door middel van kabels met elkaar verbonden zijn. De computers kunnen op deze manier informatie naar elkaar versturen en zo dus communiceren. Netwerken worden vaak gebruikt als zakelijke toepassing, maar het is ook goed mogelijk om thuis een netwerk op te zetten. Voor zo'n thuis- of kantoornetwerk wordt de term LAN ( Local Area Network ) gebruikt.
Lees verder: netwerk.
 
waarom een computernetwerk?

Er zijn verschillende redenen waarom men computers in een netwerk plaatst:
   
Zakelijke toepassingen:
In het zakelijk gebruik is het vanzelfsprekend dat men meerdere computers aan elkaar koppelt. Vele administratieprogramma's werken vanaf een server waar de diverse werkstations aan gekoppeld zijn. Men werkt dus vanaf hun eigen werkplek en de gegevens worden verwerkt door de server. Door het delen van een internetverbinding en e-mail kan men veel kosten drukken. Men kan bijvoorbeeld met meerdere computers tegelijkertijd gebruik maken van dezelfde internetverbinding. Dit kan op korte termijn al veel schelen in de kosten. Men hoeft niet meer op elke werkplek een telefoonaansluiting te hebben, maar alles loopt via 1 kabel naar de server, welke is aangesloten op de telefoonlijn of kabelverbinding. Dit scheelt weer veel lelijke kabels en extra aansluitingen aar denk ook eens aan het delen van bestanden van verschillende gebruikers, het intern sturen van berichten ( zoals bijv. "graag even terugbellen naar" of "2 koffie graag" etc.), het maken van backups van bestanden die ieder op zijn eigen werkstation heeft staan, een werknemer die even zijn laptop wil inpluggen op het netwerk om zo bestanden te kunnen updaten vanaf de server of naar de server toe, delen van klantenbestanden/gegevens, bijwerken algemene agenda etc. Kortom: in een zakelijke omgeving is een flexibel computernetwerk een pré.
Lees verder:
zakelijke netwerken.
 
Privé toepassingen:
De laatste tijd is de comptertechnologie zo enorm vooruitgegaan en boekt men steeds sneller steeds betere resultaten dat men dit als particulier niet meer bij kan houden. Niet alleen kost een computer relatief veel geld, maar de "oude" computer is in zeer veel gevallen niet defect, maar alleen verouderd. Met dit argument hebben vele particulieren zichzelf ervan weten te overtuigen toe te zijn aan een nieuwe computer en heeft men dus 2 goedwerkende computers in huis waarvan men toch nog veel plezier kan hebben als men deze in een netwerk plaatst. De kosten hiervan zijn relatief laag omdat men dan toch nog optimaal genruik kan maken van de oude pc. Men zou bijvoorbeeld de oudere pc kunnen gebruiken voor de kinderen. Geen gerommel meer op uw eigen pc met het risico van virussen, per abuis verwijderen van bestanden en andere zaken. Er zijn natuurlijk nog meer redenen om als particulier een privé netwerkje in te richten. Men kan bijvoorbeeld relatief goedkoop op internet vanwege een mogelijkheid van het delen van 1 internetverbinding. Ook kan men over het interne netwerk spelletjes spelen tegen elkaar, berichtjes sturen naar elkaar, bestanden delen zoals muziek, filmpjes, huiswerk e.d.
Lees verder: particuliere netwerken.
 
Waarom een telefonie-netwerk?

Er zijn verschillende redenen en toepassingen te bedenken waarom men zou overwegen een telefooncentrale aan te schaffen:
 
Zakelijke toepassingen:
In het zakelijk gebruik is een telefooninstallatie niet meer weg te denken. Het doorschakelen, in de wacht zetten, voorprogrammeren van telefoonnummers, sturen van kleine berichten naar een ander toestel etc. zorgen voor een groot gemak wat tegenwoordig minimaal gewenst wordt door de werknemers binnen een bedrijf. De juiste installatie kan een hoop problemen en frustraties doen voorkomen. Maar denk ook eens aan de controle-opties die plots binnen handbereik liggen. Men kan in de telefooncentrale ( afhankelijk van type, merk etc. ) diverse overzichten opvragen zoals nummers per toestel gebeld, gebelde 06-nummers en tijdsduur hiervan etc. Tevens kan men bepaalde nummers en/of toestellen blokkeren, toestelnamen toekennen etc.
Lees verder: zakelijke telefonie.
 
Privé toepassingen:
In het privégebruik worden normaliter geen complete telefooncentrales toegepast. Het is relatief duur en men heeft er niet echt veel aan alsmen in een normale woning woont. Indien men echter een wat grotere woning bezit zien wij de vraag stijgen. In de wat luxere en grotere woningen gaat men voor het gemak en kwailiteit. Een belletje naar een slaapkamer of woonkamer is met behulp van een telefooncentrale snel gepleegd.
Lees verder: privé telefonie.