Toepassingsmogelijkheden van particuliere netwerken:


Filesharing:
Denk hierbij aan het delen van muziek, afbeeldingen zoals foto's etc.


Printersharing:
Het delen van printers is een groot voordeel. Men heeft dan wel 2 of meer computers maar kan met één printer volstaan. Dit maakt het computergebruik ook weer een stuk aantrekkelijker vanwege de kostenbesparing die u heeft met betrekking tot de aanschaf van een 2e of 3e printer.


Games:

Men kan dan over het netwerk spelletjes spelen zoals tegen elkaar autoracen, voetballen, snowborden, golfen, tactic games etc.


Internetsharing:
Door middel van het delen van de internetverbinding is het mogelijk de kosten te drukken van de telefoontikken en het inbellen te beperken. Men kan dan met meerdere personen tegelijkertijd via één open telefoonlijn het internet op. Wat ook een mogelijkheid is om de kabelverbinding op deze manier te delen. ( wordt door verscheidene providers als "illegaal gebruik" of "misbruik" gezien en is dus geheel op eigen risico! )


Easy backup:
Met behulp van een netwerk kunt u ook betere en meer gecontroleerde backups maken van de computers. Dit is bijvoorbeeld handig om zo de kans op verlies of beschadiging van bestanden te beperken. Ook bij het opnieuw installeren is het handig. Je zet eerst alle bestanden die bewaard dienen te blijven op een andere pc en je formateert je eigen pc. Als je je computer weer geïnstalleerd hebt kun je de betreffende bestanden weer zonder problemen terugzetten. Hoezo handig?